Jag har fått ett JOBB!


Allt e så bra just nu! :D
Allt e så bra just nu! 😀

Hejsan!
Jag har fått ett jobb! Det är ju helt galet bra! Vet ni vart jag hamnar då?
Det blir på Sahlgrenska som kanslist på Lungmottagningen. Så spännande! Jag börjar jobba imorgon så jag ska verkligen ta vara på min sista dyrbara sovmorgon idag. ^^
Det känns så skönt! Nu får jag äntligen komma tillbaka till den där vardagen jag längtat efter ett tag. Jag ska börja med att arbeta deltid och vara sjukskriven på 50% sen får vi se hur vi går vidare. Förhoppningsvis orkar jag mer och mer och kan bli helt friskskriven, det är ju självklart målet! Eftersom det är deltid så har jag även väldigt bra med tid till träningen så jag kan bli ännu starkare. ^^
Igår anmälde jag mig till högskoleprovet som är den 28 mars  (tänkte se vart jag ligger kunskapsmässigt). Har inte riktigt en plan på vad jag vill studera till än och jag pendlar mellan allt möjligt från lärare till läkare.  Så vi får se.. När jag fick hjärtstoppet så var jag nästan klar med ett tekniskt basår på Chalmers. Jag hade endast 2 tentor kvar att klara av. En av dem klarade jag förra året, så nu har jag endast Matte E kvar att klara av. Om ni undrar varför jag väntat ett helt år på att göra kursen så är det eftersom att jag endast kan tenta av den nu i Maj. Det krångliga är bara att jag har hunnit tappa så mycket mattekunskaper så jag får börja med att repetera all matte jag har lärt mig. Får se om jag hinner lära mig i tid (får se om jag orkar)!

Sen hade jag tänkt att min högra fot skulle fungera till julen men så blev det tyvärr inte. Om den hade fungerat nu hade jag börjat övningsköra men det får nog vänta ett tag till. Vill vara säker på vart jag har min fot så jag slipper trycka på fel pedal… Det kan ju bli lite dumt om jag råkar komma åt fel pedal kanske…  😛

Så min plan ser alltså ut såhär i nuläget:

 • Börja jobba
 • Träna hårt
 • Göra högskoleprovet
 • Tenta av matte E
 • Få min högra fot stark igen och förhoppningsvis bli av med smärtorna och få tillbaka känseln. (Bli av med medicinen mot smärtan så jag slipper bli så trött. ^^)
 • Delta i WTG-World Transplant Games
 • Skaffa körkort
  Känns som en bra plan! Får se om jag kan komma på vad jag vill göra med mitt liv snart. ^^ Just nu är jag bara så himla glad och tacksam över att jag har fått ett jobb. Weei! 

 


24 svar till “Jag har fått ett JOBB!”

 1. Vad roligt att se att du börjar sätta upp mål i livet. Då är du riktigt på gång nu. Det roligaste är nog ändå JOBBET, känna att man behövs och kan göra nytta.
  Lycka till idag på jobbet Kramis

  • Hej Lisa, ja det känns så skönt att kunna planera framtiden igen. Ja, det är väldigt skönt att känna att det jag gör hjälper någon, att jag gör lite skillnad. Tack! Det har varit en tuff vecka men har haft väldigt kul. ^^ Kram

  • Tjo Petra! Tack! Jag är inte riktigt säker på vad det innebär än. Har inte ens bestämt mig för vad jag vill delta i för grenar.
   Så vi får hoppas jag kommer underfund med det snart! Men till mitt försvar så har de inte gett ut information om WTG förrns i veckan ^^ Kram tillbaka <3

 2. Lycka till, Sofia, det är så fantastiskt att följa din otroliga resa tillbaka till ett gott liv.Du är en riktig kämpe värd all beundran.
  Stor kram och lycka till med jobbet, skolan och fortsatt tillfrisknande. Kram

  • Tack Yvonne!! 😀 Ja, vi får hoppas jag får ihop livet nu med alla mina mål. ^^
   Tack för att du följer mig och skriver så fint. Blir så glad! Kram tillbaka <3

 3. GRATTIS till jobbet!
  Och vad härligt att du är så sprudlande glad – det smittar av sig 🙂
  Kramar Sussi

 4. Glöm nu inte den att-göra-listan jag hittade i helgen:
  1. Dröm
  2. Älska
  3. Känn dig fri
  4. Slappna av
  5. Var lycklig
  Vi får hjälpas åt med den!
  Du är otrolig på att kämpa! Grattis från mig oxå, du är så värd varenda framsteg du gör!
  ❤️❤️❤️

  • Haha mamma, vad töntig lista. Men den är också bra att följa under tiden som jag försöker klara alla mina knäppa mål. 😉 Tack mamsen. Kram <3

  • Hejsan Calle! Detta blir nog ett långt svar men vi ska se om jag lyckas få ihop det! ^^ Jag började basåret då jag kände att jag var bra på matte. Hade ingen aning om hur stor utmaning jag då kastade mig in i. Jag lyckades hitta riktigt goa vänner på basåret, vänner för livet! De studerade jag ihop med och vi var ett väldigt blandat och gott gäng. Om man följer planen som de sätter upp för varje enskild kurs så klarar man det men oftast halkar man ju efter! 😉 Men jag kände inte att det var ett så stort problem. Jag hade så sjukt roligt på basåret på Chalmers och rekommenderar det verkligen. Det är skitsvårt och skitjobbigt men med hjälp av goa vänner så gick det riktigt bra! Klart det var stressigt men så e de ju bara. 🙂 Satsa om du e nyfiken på Chalmers, då får du större förståelse för vad man ger sig in på när man ska börja Chalmers. Hoppas det var ett någorlunda bra svar och lycka till. ^^ 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *