Fortfarande sjuk..

image
Hejsan,
Har nyss vaknat och kan inte somna om pga jag tog alla mina piller och ett av pillerna fastnade i halsen och nu har jag en hemsk eftersmak. Om något vet vad man kan dricka eller göra för att bli av med den bittra smaken så tar jag gärna emot tips! Jag har försökt med det mesta nu men smaken är kvar… 🙁
Detta händer ganska ofta nuförtiden. Jag är lite klantig när jag är trött. För er som inte vet så måste jag ta pillerna vid vissa tider under dagen. Så kl 9,00, kl 15,00 och klockan 21.00 är det som gäller.  Kl 9 är ingen bra tid då jag inte är en morgonmänniska men det finns inte så mycket att göra åt saken. 😛

Ovan är en bild på snön, jag tycker det är såå mysigt. Blir så ljust och härligt. Jag blir mycket piggare!
Är fortfarande lite förkyld så jag känner mig väldigt hängig. Urinvägsinfektionen är borta, känns väldigt skönt. Trist att ha ont i halsen men det går nog över snart. Skippade träningen denna veckan. Känns lite tråkigt eftersom att jag kommit in i en bra rytm. Har även höjt till lite tyngre vikter men jag får träna nästa vecka istället.
Jag har haft tandställning tidigare och nu har jag kvar en metalltråd bakom tänderna i både övre och undre käken för att hålla tänderna på plats. Nu har en limmplupp gått av som håller metalltråden på plats i undre käken. Så nu är det lite vasst i munnen.Det känns lite segt, nu måste jag ta tag i det också. Det är inte så jobbigt att lösa men det hade varit skönt att slippa ^^.

wpid-IMG_20140129_233500.jpgHär ser ni en bild på mina naglar. Jag försökte göra prickar och det gick ganska bra faktiskt. Så sånt kan man ibland ha tid med när man är förkyld. Blir glad av färger och speciellt prickigt. 🙂

Många frågar om jag känner någon skillnad nu med mitt nya hjärta. Om det känns annorlunda när jag tränar tex. En sak som är väldigt nytt för mig är att jag återhämtar mig ganska fort. Det har jag inte känt innan. Så om jag tex cyklar nuförtiden på gymmet och försöker få upp konditionen så blir jag oftast helt slut efteråt. Men sedan kan jag bara pausa lite, varva ner och andas. Efter ca 5 minuter är jag fit for fight igen. Innan när jag gick i balettskolan så kunde de ta minst en halvtimme innan jag kände att jag hade ork igen. Fick aldrig upp konditionen och mina danslärare klagade mycket på just det. Jag minns att jag kämpade mycket för att försöka få upp konditionen men till slut så kände jag att det inte fanns någon ork till det. Minns också att jag frågade mina kompisar om inte de kände sig helt slut, undrade ofta vart deras ork kom ifrån.
Nu när jag tänker tillbaka på allt det här så börjar jag undra varför jag inte lade märke till att jag var sjuk tidigare. Om jag kände mig så trött varför kollade jag inte upp det? Jag tror det berodde på att jag trodde det var helt normalt, att alla kände sig så slut efter träningen. Men nu inser jag hur det ska kännas… Tänker ofta på hur mycket jag egentligen klarat av trots mitt dåliga hjärta…
För er som inte vet så tror man att det tagit flera år för mitt hjärta att bli så dåligt som det blivit. När mamma och pappa kom in till sjukhuset dagen då jag fick mitt hjärtstopp så undrade läkarna om jag hade kunnat gå innan jag föll ihop. När en läkare frågar något sådant då förstår man att det är illa. Så dåliga värden hade jag. Eftersom att det bara var 10% kvar av mitt hjärta som fungerade och orkade pumpa runt mitt blod så förstår jag varför läkaren frågar en sådan fråga.
Jag försöker lista ut när jag började bli dålig men jag kommer inte fram till så mycket mer än att jag måste haft det redan när jag började gymnasiet, kanske ännu tidigare?

Vem vet? Det jag är mest glad för är att de gått så bra som det gjort hittills, hoppas på att det fortsätter såhär…

6 reaktioner på ”Fortfarande sjuk..

 1. Ett tips är att svälja medicinen med yoghurt eller filmjölk så fastnar de inte lika lätt.

  Helt otroligt att du kunde träna över huvudtaget.
  Kram på dig’

  1. Hejsan Kerstin, det ska jag prova. Förhoppningsvis funkar det bättre än min nuvarande metod ^^ Ja, väldigt konstigt… Kram till dig med!

 2. Lilla Kämpe! Håller med om att svälja ner dem med yoghurt och sedan äta något som trycker ner alla tabletter och lägger sig som ett lock ovanpå. Gärna något sött, kanske en banan. Lycka till!

  1. Hej Eva-Lena, bra det låter som en riktigt bra och beprövad metod så den ska jag prova nu. Hjärtat jag fick av dig hänger ovanför min säng nu! Superfint 🙂

 3. Hej mina tabletter har en tendens att fastna i halsen, stora som små. Har provat det mesta. Det som funkat bäst för mig är en banan. Tuggar bananen och slänger in pillret och så sväljer jag allt samtidigt. Funkar alla gånger, Yoghurt/fil funkar ibland.
  Käka hårtbröd efteråt nja ibland lossnar pillret… Som längst har jag haft ett piller kvar i 6 timmar… Lider med dig som måste ta så många piller …
  Hoppas du får in någon bra teknik 🙂

  1. Hejsan Liz, banan har jag inte hört innan. Det kan jag också prova. Det är 2 tabletter jag har som smakar vidrigt när de fastnar. Så detta lät som ett väldigt bra knep. Jag ska prova och jag hoppas också det 🙂 Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *