Kämpigt


image
Gott med frukost…

Hejsan!

Jag har varit väldigt trött de senaste dagarna. Har sovit hur mycket som helst… Igår sov jag ca 5 timmar extra mitt på dagen och jag kunde fortfarande sova på natten… Jag antar att det kanske är nu som tröttheten kommer… Att jag kanske har kämpat så länge att min kropp inte riktigt klarar av mer.
Jag är bara glad att jag äntligen kan sova. Dock så har jag väldigt konstiga drömmar just nu. Riktiga mardrömmar är det.
En av alla drömmar handlade om att jag skulle transplanteras igen. Att jag kom tillbaka till dagen då jag föll ihop men att jag istället befann mig på akuten. Jag försökte få uppmärksamhet av personalen på akuten och få dem att förstå hur illa det var. Att de kanske inte skulle klara mig om de väntade med att hjälpa mig men de fortsatte med sitt och struntade i vad jag sa. Riktigt jobbig dröm eftersom jag redan visste hur illa det kunde bli om jag inte fick hjälp. Men jag lyckades tyvärr inte få hjälp i drömmen heller.
Kämpigt med alla jobbiga drömmar… Får väldigt mycket ångest när jag tänker tillbaka på det som hänt och jag blir även väldigt ledsen. Blir ledsen över hela situationen. Det är ändå en sorg att mitt hjärta inte fungerade… Även en sorg över min kropp som nu har fått så många ärr… Det måste bearbetas mitt i allt. Jag är inte otacksam på något sätt, jag vet att det inte fanns något val, att det var tvunget att hända. Men det är sådant jag inte hunnit bearbeta innan… Det är lite krångligt att förklara. Är stolt över mina ärr nu, stolt över att jag har klarat mig. Det är ett bevis på min kamp.
Vad gör det att jag har några ärr när jag äntligen mår så mycket bättre? När jag fått den finaste gåvan som man kan få, jag fick mitt liv tillbaka tack vare min donator. Är evigt tacksam!

Försöker att se det positiva i allt men det är inte alltid så lätt, men jag kämpar! Det är så det blir lättare. Jag undrar hur lång tid jag kommer må som jag gör nu. För jag mår inte bra. Jag blir väldigt lätt ledsen av småsaker. Sådant som påminner mig om allt som varit och som påminner om hur jobbigt jag haft det. Jag har så ont hela tiden och jag har verkligen tröttnat på det. Är trött på att jag har så svårt för att fokusera och även har svårt för att argumentera. Är trött på alla mardrömmar som förstör som gör att jag inte kan somna om. Är trött på att min fot inte fungerar som den ska. Är trött på allt pappersarbete. Är trött på försäkringskassan… Är trött på att tårarna är så nära hela tiden… Men det är ju inte så konstigt att det är som det är.

Jag hoppas att det blir lättare snart, att det blir lättare att få känna mig lycklig. Jag tror det 🙂


19 svar till “Kämpigt”

 1. Jag fortsätter att följa din blogg och tycker att du skriver så bra. Häromdagen la jag in ICE-nr så som du visade, väldigt viktigt tips!
  Förstår att det är skönt att sova bättre nu när du fått någorlunda smärtlindring och att du är trött är inte alls konstigt efter allt du gått igenom under lång tid nu. Sen tycker jag att tabletter du hade i handen den nya för nervsmärtorna såg bekant ut, den finns även med på dagens frukostdos där ser jag. Vill inte skriva lkm-namnet här, men börjar den på Ly och slutar på a så är en av effekterna på den att man blir trött!!
  Du är en kämpe och det är kul att följa dig här. Fortsätt kämpa på! Kram

  • Hejsan Olivia, åh tack! Ja vad bra att du lagt in Ice- nummer. Det är ju så viktigt! Nä, det kanske inte är så konstigt att jag känner mig såhär trött. Japp, där har du rätt det är den medicinen jag har fått nu. Vad roligt att du känner igen pillrerna.. 🙂 Skönt att det inte är något annat som är fel, att sömnen bara är en biverkan. Hoppas den avtar bara.. Tack, så fina ord! Vad glad jag blir. Det ska jag, en kram till dig med 🙂

 2. Älskade Sofia! Du har kämpat som ingen annan! Som du säger det är ju inte konstigt att tårarna ligger nära. Behöver du prata av dig är det bara att ringa <3

 3. Ja, det är väl så att du bearbetar i omgångar. Kanske det blir extra påtagligt med den nya medicinen. Om det är en biverkan att du kanske blir extra känslig, så kanske det lägger sig när kroppen har vant sig. Hoppas det:-)
  Fast det är ju ändå jobbigt att du har dom drömmarna du har:-(
  Du ska ju sova som den prinsessa du är, tycker jag:-)
  Ha en skön helg, och ta hand om dig!
  Kraam till dig:-)

  • Hej P, ja så är det nog för jag har blivit väldigt trött på kort tid. Jag hoppas att biverkan inte håller i sig alldeles för länge. Ja det är trist med de tråkiga drömmarna. Åh, snart kanske jag kan sova som en prinsessa 🙂 Du får också ha en underbar helg. Kraaam tillbaka

 4. Kämpa på Sofia, du är stark och det vet vi alla runt omkring dig! Drömmar är ofta en del av kroppens bearbetning och är inte alltid trevlig!

 5. Styrkekramar! Det är inte konstigt att tårarna kommer nu när mycket börjar bli bra, kanske är det så att nu börjar omedveten spänning och rädsla lägga sig och du bågar släppa av. Viktigt är tror jag att du låter tårarna flöda för tårar är en viktig ventil. Så som du lämpat och fortfarande kämpe är det inte konstigt att det ibland tar stopp. Visst kommer det en dag bär du lan lägga allt bakom dig, kanske tar det tid men den kommer. Allt gott och ha en fin helg. Kram till din mamma

  • Hej Ulrika, jaa jag tror verkligen att det är så. Eftersom allt verkar komma just nu när jag börjar må bättre. Jaa det är skönt att låta tårarna rinna ibland. Jaa, vi får hoppas att den dagen närmar sig då jag äntligen kan försöka lägga alla de dåliga och hemska erfarenheterna bakom mig. <3 Ja detsamma till dig, hoppas du mår bra 🙂 Kraaam

 6. Även om det är jobbigt att du känner dig känslig så vore det värre om du inte var det. Är övertygad om att det är en del i läkeprocessen och kanske tillsammans med en biverkning av alla tabletter du måste äta. Stor kram!!!

  • Ja det är ju sant Eva-Lena. Jag tror nog det jag med. Men det är kämpigt men jag hoppas att de blir bättre. Kram!

 7. Varma styrketankar till dig Sofia!!! Jag läser din blogg och beundrar dig för din styrka att dela med dig om allt du går igenom!!!
  Stor KRAM
  M-C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *