Samtalet..


wpid-IMG-20130917-WA0001.jpgJag hade slutat tro på att de skulle ringa.. Jag hade slutat tro på att samtalet någonsin skulle ske… Att min väska jag packat bara skulle stå och bli dammigare för varje vecka som gick.. Men, där hade jag fel!
Kl4:15 ringer telefonen, det är inte dolt nr. Får en knepig känsla och undrar vem som ringer och stör mig mitt i natten. Hon ringer och berättar att de har fått mitt hjärta, de e din tur nu Sofia! Jag får totalpanik och kan först inte förstå att de e sant. Jag tänker att nä nu e detta en dröm. Så hon berättar att hon kommer ringa upp igen för att försäkra mig om att det kommer att hända och för att ordna med transport.
Så jag sätter mig upp i sängen, gnuggar mig i ögonen, orkar inte gå in till mamma och pappa där dom ligger i sängen vägg i vägg med mig. Så jag ringer mamma och de enda jag kan få fram e att mamma, de har mitt hjärta, de e min tur…
Men de blev fart på oss, jag fick totalpanik. Mitt egna lilla hjärta slog ut maskinen… Så hjärtmaskinen jag drar runt på började pipa och visa ett flertal olika felkoder, så jag försökte lugna ner mig själv men mitt i allt så var jag ju samtidigt tvungen att skynda mig. Så kaos var de helt enkelt.
De man kan göra när den piper är att: 1 dricka mer vätska, 2 kolla så att någon slang inte e böjd, 3 kolla så att batterierna funkar 4, kolla så att man har en backup med batteriter, mm… Men maskinen visade de flesta koderna…
Men jag lugnade väl ner mig något och vi kom in till sjukhuset. Väl där så fick vi vänta ett flertal timmar så, sååå bråttom verkar de inte ha varit. Men vi har ju hört historierna om att man knappt hinner komma in och sen så ligger man direkt på operationsbordet.
Den tiden jag fick på mig att fundera gjorde de inte någonting lättare eller bättre.. Blev bara ännu oroligare och räddare..
Men vi gjorde alla undersökningar i tur och ordning. En del röntgenplåtar på överkroppen blev det allt. Sen va de dusch med en descutan svamp (de används i samband med operation) Då blev mitt hår och kroppen om möjligt ännu torrare än de vart på länge… Suger ut all fukt jag kämpat med att få in i mitt hår efter den torra sjukhusvistelsen..
Men helt plötsligt var de dags. De var äntligen min tur att få leva igen, få en ny chans!!

Helt insane, men jag kände ändå att nu e de dags, jag har fått nog av livet med pumpen.. Så jag hoppade på tåget..

En sista bild på mig och den jäävla pumpen!

wpid-IMG-20130917-WA0002.jpg


41 svar till “Samtalet..”

 1. Åh! Sofia, de här gjorde min dag. Är så glad för din skull!! 😀
  Kan man säga grattis? Äsch, jag säger det ändå! -Grattis till en ny start på livet! Du förtjänar verkligen det här! Puss på dig <3

 2. Åh vad glad jag är för din skull 🙂 Skall hälsa från familjen 🙂 Många kramar till dig! Du är en kämpe och har alltid varit – hejja dig!

 3. Fantastiskt!!! Du är grym Fia!! Blir så glad för din skull! Skickar styrka och en hel höööög med kramar! <3

 4. Ååh så braaaaaaaa!!! Asså du är så braaaaaa!!! SÅ HIMLANS BÄST!!!! Är så glad så himla glad!!! Älskar dig poff!!! <3

 5. Åh, vad fantastiskt roligt att höra!!! Måste ha varit jobbigt att vänta. Många kramar och lyckönskningar från familjen Tidlund

 6. Önskar dig all bättring & styrka & mod. Fast modig är du, det har du ju visat! Sköt om dig nu! Stor kram.

 7. Hållt tummarna, gråtit,varit rädd för din skull, skrattat och varit lycklig över att det blivit DIN tur! Hejar på dig hela vägen och så skönt att äntligen höra från dig! Stoooor styrkekram

 8. Fantastisk att det gick förhållandevis snabbt, fortsätt att kämpa då står du snart på tå igen! Stor kram Helen

 9. JAAAAA!!!!! Åh grattis! Jag rös å tårades i ögonen av detta besked. Fan va underbart! Starka poff, va du är duktig! Grattis å massa kärlek fina du!

 10. Jag, okända, fick också rysningar. Tänker tillbaka på tiden då min då 12-åriga dotter fick ett nytt organ. Vet hur det känns när telefonen ringde och resten…
  Grattis! Gerd♥

 11. Lycka till Sofia ♥ allt kommer att gå så bra glädjetårar trillsr nerför min kind. Vi håller våra tummar hårt stor varm kraaam til dig ♥♥♥

 12. Superpoffen!! Hejaheja dig, världensbästavän!!! Nu blickar vi framåt även fast vägen fortfarande är lång och smärtsam!!! Du är så jäkla bäst och grym! Älskar dig och önskar av hela mitt hjärta att jag kunde vara hos dig nu!!! <3 <3 <3

 13. Fina Sofia! Tänker på dig och önskar dig stort lycka till! Hoppas allt går bra och att du blir frisk! Du är fantastisk!

  Stor kram också till din härliga familj <3!

 14. Jag kommer ihåg morgonen då din mamma ringde och sa att vi inte behövde komma. Min puls ökade flera 100 slag, vi blev så glada för din skull! Skönt att se att du mår så bra (fast att livet är för jäkligt ibland)! Hoppas de kliar dig på magen, mini baloo!

 15. […] Lika morgontrött var jag även när jag skrevs upp på väntelistan för att få ett organ… När vi hade ett samtal inför att jag skulle hamna på listan för att få ett nytt hjärta fick jag veta att jag skulle få ett samtal av dem när de hade hittat ett hjärta som passade min kropp. Då betonade jag för dom att de måste försäkra sig om att jag är vaken när jag svarar på samtalet. De såg lite konfunderade ut och svarade att de trodde nog att jag skulle vakna när det samtalet kom. Då svarade jag att de måste ringa en extra gång eftersom att jag är så bra på att prata i sömnen och verka vaken. Men de hade faktiskt rätt, när samtalet väl kom och de sa att de hade ett hjärta till mig så vaknade jag direkt. Blev pigg på direkten och en känslostorm drog igång inom mig. Det var riktigt häftigt när de väl ringde och jag fick veta att det var min tur. Om du vill läsa mer om när samtalet kom så kan du klicka –>här<–. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *