Det här med att sätta rimliga mål…


tillhör poffen.se
Mini Poffen

Jag är numera utskriven från sjukgymnastiken på Sahlgrenska, jag är fri! Det första jag tänkte var ojdå, vad gör jag nu? Hur tränar man? Nämen jag har sett fram emot att bli utskriven i ca 3 månader men blivit sjuk varje gång maxtestet skulle äga rum(3 ggr). Nu när jag äntligen har uppnått mitt mål att bli helt fri från sjukan inser jag att jag inte riktigt har någon aning om vad nästa steg blir… Jag vet att jag ska gymma, men hur ska jag lägga upp min träning?

När jag väl insåg detta så pratade jag med min sjukgymnast som betonade hur viktigt det är att sätta upp mål för att orka fortsätta med träningen på egen hand. Jag berättade för henne att jag gärna skulle vilja delta i årets WTG- World transplant games ( ett världsmästerskap för transplanterade där man tävlar i olika grenar som tex friidrott, simmning och tennis ) som kommer hållas i Mar del Plata Argentina till sommaren.

Hon gav som förslag att jag kunde anta en till två tävlingsgrenar som jag vet att jag klarar av och sedan använda upplevelsen till att njuta av allt runtomkring tävlingarna.
Då svarar jag drömmande att det kan ju bli lite svårt med min skadade fot men jag hade så gärna velat lära mig hoppa höjdhopp. Det hade varit kul…
Då skrattar hon och svarar, Ja det är det där med målsättning. Du antar högsta och svåraste utmaningen direkt utan att ens tänka efter. Höjdhopp är svårt och att göra det med en fot som inte riktigt fungerar är ganska avancerat…
Mitt svar blir då: Ja, men jag har ju bestämt att min fot ska fungera till sommaren så det ska nog gå att fixa? 😉
Hon svarar: Ja, med det tempot du har så vet man aldrig…

Lite skämtsam är jag allt men jag har stort hopp om att foten ska fungera till sommaren. Sen om jag kan använda den till att hoppa höjdhopp är väldigt tveksamt. Min plan just nu är att träna hela februari och i slutet av månaden fundera på vilka grenar som känns rimliga att delta i. Om jag kan delta… Det känns lite spännande alltihop…
Håller tummarna för att jag ska hålla mig så frisk som möjligt detta året så att jag kan uppnå alla mål som jag inte ens har kommit på än! 😉


6 svar till “Det här med att sätta rimliga mål…”

 1. Självklart ska du med till Argentina, Sofia!! 🙂 Det låter som en bra plan att träna februari ut och sen känna efter vilka grenar du vill satsa på. Vad kul! Då hoppas jag träningen går framåt så dansar vi salsa på stranden i Sydamerika till sommaren 😉

  • Ja, Emma! Så kan jag stå och hejja på dig när du kör! 😉 Ja, jag hoppas verkligen att jag hinner bli stark och kan komma på vad jag ska tävla i! Hoppas på salsa på stranden i Argentina till sommaren ^^

 2. Alltså jag bara älskar dig med din kämpaglöd och crazy målsättningar!!! Du klarar allt! 🙂 Å jag hänger med till Sydamerika o hejar på o dansar salsa!!! Puss på dig!

  • Haha, mamma du har ju vart me när ja berättar om alla mina galna målsättningar och planer för framtiden… 😛 Ja, va kul! Hoppas på Argentina i sommar!

 3. Det låter kul med Wm, det kommer du att fixa. Har ni fått veta alla grenarna än.. Jag är kul att bara vara där sen kommer tävlingen
  Och då kan man bara göra sitt bästa. Sen att man får vänner för livet frpn olika delar av världen är ju heller inte fel. Jag önskar dig lycka till och hoppas du kommer iväg. Annars är nästa chans Em 2016 i Finland. Kramis

  • Tjena Lisbeth! Nä, jag har inte fått fram något bra info men jag tror att det borde komma snart. De är allt lite sega… :/ Ja! Det är säkert skitkul! Men om jag åker vill jag så gärna kunna vara med och tävla i några grenar tävlingsinriktad som jag e. Synd bara att det inte finns någon slags balett-tävling… 😛 Kram tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *