Pumpbytes dag


collage_0

Idag är de 3 månader sen jag fick denna pumpenheten som hjälper mitt hjärta att slå. Idag är det 38 dagar sen jag kom upp på listan för att få ett nytt hjärta. Idag är det också 38 dagar sen jag skrev på ett papper där jag valt att donera mina hjärtklaffar… Det känns väldigt knepigt.. Jag trodde att mitt hjärta var värdelöst eftersom att det bara är 10% av mitt hjärtas ursprungliga kapacitet som fungerar, så jag trodde verkligen inte att man kunde använda nånting från det… Men jag känner att de får gärna ta allt som går att använda om de kan hjälpa andra.
Att detta hänt mig är något som jag aldrig inte ens i min vildaste fantasi kunde tro skulle hända mig. Men nu e jag här och jag längtar efter den dag då telefonen ringer då det står hemligt nummer på skärmen och det är dags…

 

Men idag har telefonen inte ringt än… Så jag antar att jag får vänta lite till.. Nu ska vi iväg till sjukhuset och ta de vanliga proverna. Ta lite blodtryck, blodprover och ekg. Jag frågade förra gången jag var där varför vi tar ekg, det känns ju inte som att man kan läsa av något av det som händer för maskinen håller en stadig puls på 80 slag per minut och jag tänkte att det är väl ganska onödigt att läsa av varje vecka. Men då berättade hon att mitt hjärta slår lite fortfarande, så det är de som de läser av. Så där lärde jag mig något nytt!
Idag ska vi också byta ut pumpenheten(hjärtmaskinen) jag har, för efter 3 månader ska den in på service.. Så de blir spännande… För några sekunder kommer ju maskinen inte hjälpa mig… Känns väldigt knepigt men de är ju vana vid att göra sånt så jag tror att det kommer gå superbra!
Ska bli kul att träffa perfusionisterna också för dom e väldigt goa! Träffade dem en del när jag låg inne på intensiven så de va ändå ett tag sen.. Sen får vi se om det händer nåt annat kul, änsålänge har vi inget planerat! Med vi menar jag min mamma och jag, eftersom jag måste ha någon med mig hela tiden. Men ja tycker att vi har väldigt kul ihop även fast vi e ”tvugna” att vara med varandra!

Här är en bild på hjärtmaskinen:
IMG-20130803-WA0000
Denna drar jag runt på hela tiden och den väger lite mer än 15 kilo… Så det är en del… Men med tanke på vad den gör så tycker jag att det är helt sinnes att den är portabel… Många av mina sjuksköterskor har frågat om jag blivit kompis med den, men då säger jag att de blir jag nog aldrig, men den e en väldigt bra medhjälpare!

 


5 svar till “Pumpbytes dag”

 1. Hej Sofia,
  Spännade med din nya blogg. (dina ”gamla” blogginlägg från KSB går fortfarande att läsa på hemsidan 🙂 Jag önskar dig allt gott och Lycka till!
  stor kram Susanna

 2. Fint att du delar med dig så öppet av allt du tänker och känner.
  Kom in här av en slump och läste lite om dina strapatser.
  Hoppas du får ett nytt hjärta snart och allt går bra, och att du orkar rapportera efteråt hur det var – tror att många läser din blogg!
  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.