Min nya maxpuls!

image
Nöjd brud som äntligen fått träna i veckan. I helgen blir det till att samla krafter inför nästa veckas träning. ^^

Tjena,
Nu är jag äntligen klar med veckans träning! Jag blev väldigt glad över att äntligen få träna igen så jag har tränat varje dag sen i tisdags (ca 1 timme/dag). Detta gav mig extrem träningsvärk främst i armarna men även benen. Så det gör lite ont att gå. Ska försöka påminna mig själv om att de kanske e bra att börja försiktigt. Dock har jag inte tränat så hårt varje träningspass. Måste tänka på mitt fina hjärta. <3 Tack vare träningen denna veckan har jag börjat känna mig hungrig igen. Jag har haft väldigt dålig aptit ganska länge nu. Främst pga att jag har varit sjuk. Känns skönt att det känns lite mer som normalt igen.

I detta ->inlägget<- nämnde jag att  min puls inte alls gick upp vid träning. Jag gick endast från 90-123 (vilopuls-maxpuls) då. Idag kom jag upp i 145 som maxpuls* och då cyklade jag endast i 15 minuter. Så det känns faktiskt bra! En liten förbättring sen sist.  Får se hur det går på tisdag då jag ska cykla i 25 minuter. Hoppas pulsen ökar lite mer då… ! 😀

Jag kan faktiskt säga att jag är piggare! Träning gör väldigt mycket. Jag sover, äter och mår bättre. Dock var det väldigt motigt att släpa sig till gymmet första dagarna då jag hellre hade velat vila hela dagen eftersom jag fortfarande kände mig helt slut. Men jag lyckades! 😀

Hoppas ni får en go helg nu,
// Sofia

* Det är inte riktigt min egentliga maxpuls vi mäter. För att få fram min riktiga maxpuls skulle det vara bättre om jag gjorde något konditionskrävande med hela kroppen. Men pga min fot som inte fungerar som den ska så får vi mäta maxpulsen när jag cyklar istället.

7 reaktioner på ”Min nya maxpuls!

 1. Härligt Sofia! Visst är det skönt att komma igång och träna igen 🙂 Jag gjorde maxpulstester (samt maximal syreupptagningsförmåga, mjölksyratröskel och jag vet inte allt) i november, och maxpulsen ligger på kring 185 – så träna på, snart kommer du också dit!!

  1. Ja det är så himla skönt Emma! Åh va grymt, vart gjorde du alla de testerna någonstans? Grymt bra maxpuls, häromdagen klättrade jag upp till 152 så jag ska nog komma dit hoppas jag. ^^ Bra att ha en målbild.

 2. Du är så go och fin. Jag hade samma symtom som du och fick mitt hjärta i november 2014. Det går framåt med små steg. Värk i bröstbenet och en del biverkningar och uppsvälld av kortisonet. Men mitt fina hjärta fungerar perfekt. Precis som du tänker jag varje dag på min underbara donator och hans familj.
  Var rädd om dig. 🙂

  1. Tack Anders! 🙂 Är glad att du fått ditt hjärta och börjar få känna på hur livet är med ett friskt hjärta!
   Ja det är riktigt tufft med smärtorna i början, men förhoppningsvis läker det ihop fort! Kortisonet blir man riktigt svullen av, jag hade fortfarande kvar en del svullnad när vi spelade in filmen. 😛 Skönt att man slipper kortisonet nu. Du får också vara rädd om dig och kämpa på! Det blir bara bättre..

 3. Pingback: lindamedic.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *