Just idag känns det skit

Lånad bild men tyckte den var passande..
Lånad bild men tyckte den var passande..

Jag fick inga bra besked på dagens läkarbesök, istället fick jag veta det jag redan anat ganska länge. Denna text kanske innehåller en del svärord, ber om ursäkt för det…

Men jag kännner mig så frustrerad.. Jag är ju maktlös och får bara försöka gilla läget. Jag brukar vara positiv men det är så jävla svårt ibland. Just idag är det svårt… Ska försöka vända på det imorgon men idag får vara en deppig dag… Så är det ibland! Jag blev verkligen jätteledsen när de sa det… För jag hade fortfarande hopp om att det kunde vara något annat, något som gick att lösa. Samtidigt är det väl bra att veta så jag kan veta hur jag ska fortsätta och iallafall försöka bli bättre…

De har svårt att säga vad som är fel men de verkar nu veta att hjärtat har stelnat. Det är inte lika flexibelt som tidigare. De förklarade det som att när jag börjar träna så stiger trycket i kamrarna då hjärtat inte ger med sig som det gjort tidigare. Det är det som gör mig så andfådd och trött vid ansträngning.
Det känns så jävla jobbigt att det inte finns något att göra. Det känns skit. Jag kan inte göra någonting för att förbättra läget. För en människa som inte har fått ett nytt hjärta skulle träning kanske fungera, så det är där jag kommer lägga min energi nu. Det finns ingen forskning på hjärttransplanterade men jag tänker att träna är det enda jag kan göra i situationen jag befinner mig i. Det är verkligen mitt hopp! Hoppas att jag ska kunna träna och bli starkare trots att jag i nuläget knappt orkar ta mig upp för en backe. Hoppas jag inte alltid kommer flåsa lika mycket…

Jag har så många tankar och så många frågor. Hur blir livet nu? Blir det bättre? Kommer jag alltid vara såhär andfådd? Kommer jag fortsätta samla på mig vätska och alltid vara såhär trött? Hur länge håller detta hjärtat, vad kommer jag få för liv? Hur ser min framtid ut? Måste jag definiera om helt hur jag vill leva från och med nu?
Jag har så många frågor men så få svar…

Samtidigt så är ju mitt liv så skevt att jag hade lika gärna inte kunnat ha någon framtid… Det alternativet är faktiskt mycket värre… 

16 reaktioner på ”Just idag känns det skit

 1. Jag älskar dig poffen, du är så himla stark, du kommer ta dig igenom detta tillsammans med oss i din närhet, framtiden är ljus även fast det inte känns så nu! Vi får söka svaren på alla frågor tillsammans <3 jag hejar på dig, hur du ån vill leva ditt liv så kommer jag stötta och peppa dig!! <3

 2. Du är sån jäkla stark kämpe alltså! Oavsett vad du tar dig ann lyckas du alltid! Det får vara jobbigt ibland<3 Du är ju faktiskt den allra bästa sofian i heeeela världen! En massa megakramar, pussar och kärlek. Jag ÄLSKAR DIG! Bästa:*

 3. Mycket frågor och lite svar är absolut inte optimalt. Förstår hur jävla frustrerande det måste kännas och hur jobbigt du har det nu. Men jag tror att du kan vända på detta, om det är någon som kan det, så är det du för du har en sån styrka i dig. Det känns kanske inte så nu, men i grunden har du det. Plocka fram den när du har landat i det här.
  Kraam till dig❤

 4. Hoppas verkligen att det löser sig och att du kommer att må bättre.Du får träna och se om det är lösningen.
  Tänker på Dig massor av kramar
  Vi får alla kämpa ♥♥♥

  1. Tack Ann-Louise! Ja, det är verkligen sista hoppet. Jag får satsa på det. Kram tillbaka, ja vi alla kämpar med våra besvär stora som små.. Önskar bara mina problem kunde varit lite mindre denna gången… :/ <3

 5. Hej Poffen !
  Inga bra besked hör jag men försökte ha förtröstan så ska du se att det kommer att bli bra men allt har sin tid ?
  Jag skulle ha fått åka till hen sjukhuset i eftermiddag men men infektionsproverna hade dragit i väg åt ikke önskvärt håll. Så jag är kvar här till dom fixar till problemet och tar en dag i taget.
  Tänker på dig varje dag å du hälsa mamma hon va också väldigt trevlig.
  /Cyberkramar till dig ??

  1. Hej Inger! Ja, hoppas att ja kan få må bättre snart. Såg nu via fb att du fått åka hem blev så glad när jag läste det. Hoppas du har det riktigt gött och vilar upp dig ordentligt efter din kämpiga resa. <3 Jag ska hälsa henne det, då blir hon glad. Cyberkramar tillbaka <3

 6. Älskade vän! Jag tänker på dig. Du är helt fantastisk! Vad som är kommer, så kommer du att lösa det för du är en sådan kämpe! Men det är verkligen okej att inte vara positiv ibland. Vara ledsen är också viktigt. Jag älskar dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *